Reloop RP-8000 "Amikor a múlt ágybabújik a jövővel..."

<>
Reloop RP-8000
Íme egy rövid kis videó a múlt és a jövő egyéjszakás kalandjából származó zseniális gyermekéről:

<>
Amit a Reloop RP-8000-esről tudni kell vagy tudni érdemes:

A Reloop RP-8000-es a legmodernebb fejlesztés a dj eszközök területén. A cég egy olyan lemezjátszót hozott létre, mely kombinálja a régi, hagyományos, analóg dj lemezjátszók általános funkcióit a jövő elvárásainak megfelelő tulajdonságokkal. Hibrid direkt meghajtású eszköz, mely azt jelenti, hogy a lemezjátszó motorja direkt meghajtással működik azzal a kiegészítéssel, hogy digitálisan képes az általunk használt dj szoftverrel kommunikálni. Az RP-8000-es MIDI vezérlőként is működik, bármely általunk választott MIDI-képes DJ szoftverrel probléma nélkül működik.

A Reloop RP-8000-esen található háttérvilágítással rendelkező pad-ek 4 különböző módban használhatóak. Hot cue-ként, sample (hangminták) lejátszására, loop módban, illetve a "user" gomb megnyomásával saját mapping használata esetén szinte bármilyen funkciót hozzárendelhetünk a pad-ekhez az általunk használt dj szoftverből.

Turntable-Link Mode: amennyiben ezzel a móddal használjuk a lemezjátszót, lehetőségünk van azonnali effektek és a lejátszásban lévő zenénk különféle módosítására. Ehhez a módhoz a Reloop gyári oldaláról különböző előre elkészített beállításokat is le tudunk tölteni (preset-ek). Létezik egy úgynevezett Dual Performane mód, amikor akár 2 különböző funkciót (pl.: loop és cue módok) használhatunk egyszerre a pad-eken, ekkor a lemezjátszó két részre bontja a 8 padet, így a felső részen cue pontjainkat vezérelhetjük, az alsó 4 pad-en pedig a loop funkciókat módosíthatjuk. A Turntable Link mód egyébként meglepően hasznos dolog, akár 4 lemezjátszót köthetünk vele össze egyidőben, USB-n keresztül. Ebben az esetben egyetlen lemezjátszót kell a PC/MAC-re csatlakoztatnunk, majd sorra egymáshoz a készülékeket, így remekül kommunikálnak a 8000-es egymással és a dj szoftverünkkel egyaránt.

Ultra erős kvarc, direct drive meghajtás: Az RP-8000-es egy külsőre is strapabíró és jól kidolgozott, masszív lemezjátszó, az igazán nagy klubbok komoly hangrendszerei sem fognak ki rajta, ha a gerjedékenységéről kellene beszélnünk. Műszaki jellemzői tökéletesen megfelelnek bármilyen jellegű profi felhasználásnak. Nagy felbontású pitch potméterének működése ((+/- 8%, +/- 16% és +/- 50 %), mellyel 0.02%-onként lassíthatunk vagy gyorsíthatunk, azonnal látható az LCD kijelzőn, így a lehető legpontosabban, egyenletesen keverhetjük zenéinket akár hosszabb időn át is.

A legkomolyabb előadásmódokra is alkalmas RP-8000-es gombjai is megfelelnek a legkülönfélébb elvárásoknak. Star és Stop gombjai vertikális elrendezésűek, motorja erőssége pedig a klasszikus erősségtől egésszen a legmagasabb nyomatékig manuálisan állítható. A Reverse gomb segítségével visszafelé is játszhatunk, az indítási és leállítási sebesség pedig 0.2 másodperctől egésszen 6 másodpercig állítható. A Reloop RP-8000 átváltható kimenettel rendelkezik, használhatjuk phono és line módban is, melyet a készülék hátulján található kapcsolóval állíthatunk. A line mód használatakor grounding (földelés) nem szükséges!!!

Összességében elmondható, hogy a Reloop ezúton egy olyan úttörő és előremutató készüléket hozott létre, amely mellett nem lehet és talán nem is érdemes behunyt szemmel elmenni. Érdeklődve várjuk az első darabokat, mi biztos, hogy ki fogjuk próbálni, hogy muzsikálnak az RP-8000-esek!