Serato Remote - viszlát laptop!

Néhány napja látott napvilágot a Serato Remote nevű alkalmazás, mely tökéletes kiegészítése a Serato Scratch Live és Serato DJ szoftverek azon felhasználóinak, akik még iPad-del is rendelkeznek. Számtalan fontos Serato funkciót vezérelhetünk, paraméterezhetünk iPadünkről, megkönnyítve és feldobva ezzel a dj-k munkáját. Többek között azok számára ajánljuk végigolvasni ezen bejegyzésünket, akik a Traktor mámorától vezérelve már gondolatban eltemették a Serato szoftvereket...

Egy kis ízelítő Rui-tól, aki a Serato Support Team oszlopos tagja, hogy hogyan és miképp lehet a Remote-ot profi módon használni:

<>
Rui pultjának összeállításában az alábbi készülékek kaptak helyet: Apple new iPad (retina kijelzős változat), Pioneer DJM-900 Nexus keverőpult, 2 darab Technics 1210 MK5-ös lemezjátszó Ortofon Serato S-120-as pick-up-okkal, plussz Rane SL3-as timecode rendszer. Az iPad a latency (késés) minimalizálása érdekében USB-vel csatlakozik egy Macbook Pro-hoz, ettől függetlenül aki úgy szeretné, WiFi-n is képes kommunikálni az iPad és a rajta futtatott Remote app a számítógépünkkel.

A Serato Remote applikáció hihetetlenül sokoldalú (szó szerint, több oldalon vezérelhetjük vele a Serato Scratch Live és DJ szoftvereket), megpróbáljuk képeken keresztül bemutatni nektek, hogy pontosan melyek azok a főbb funkciók, melyek elérhetőek iPad-ünkről...

Dob padek és a hozzájuk tartozó loop/roll beállítások vezérlésére alkalmas felülelt, melyekkel saját hangmintáinkat vezérelhetjük:

Track-info, hullámforma kijelzés és a nélkülözhetetlen dob padek:

Effektek kiválasztása, paraméterezése, időzítése, stb.:

Többfunkciós nézet, ahol a pad-ek, sampler és az abba töltött hangminták, illetve effektek hívhatóak elő, miközben pontosan látjuk, mi történik az éppen lejátszásban lévő zenéinkkel a felső deck-panelek jóvoltából:

Pad, sampler, fx nézet, ahol érintésre válik teljes nézetben láthatóvá az élő előadás egy-egy fontos funkcióijának bármelyike:

Mindezek alapján bátran kijelenthetjük, a "viszlát laptop!" kijelentés egyáltalán nem túlzás részünkről. A Remote használata esetén szinte tényleg nincs szükség a laptopunkra, persze ez ilyen formában nem igaz, hiszen a Remote csak és kizárólag a számítógépünkön lévő Serato Scratch Live vagy Serato DJ szoftver használata esetén képes a működésre. Ennek ellenére a Serato tényleg egy zseniálisan használható, jól átlátható és felhasználóbarát felületet hozott létre a Serato kedvelők nem kis táborának. Pozitívumként említhető meg az app ára is, ami nem több mint 20 Dollár, azaz kb. 4.500.-Forint. A Serato Remote alkalmazás letölthető az alábbi linkre kattintva:

https://itunes.apple.com/us/app/serato-remote/id661982948?ls=1&mt=8