Source Audio Hot Hand USB vezeték nélküli controller - "egy gyűrű mind felett"


A jövő elkezdődött. Miközben mindenki arról beszél, hogy stagnál a dj technikai eszközök fejlesztése és hogy már egyik gyártó sem tud újat mutatni, máris itt egy igazán előre mutató eszköz, elérhető áron…Source Audio Hot Hand!

A következő videóban a gyártó, azaz a Source Audio bemutató videóját tudjátok megnézni:



Rengeteg MIDI kontrollert teszteltünk már, megannyi buliban járattuk a legtöbb vezérlőt, melyek szóba jöhetnek ha egy dj pult vagy stúdió kiegészítőjeként gondolunk rá. Egy bizonyos ponton szinte unalmassá vált a tesztelgetés, hiszen a legtöbb kontroller kisebb-nagyobb különbségekkel ugyanazt az érzést, tudást biztosítja. Amikor megjelentek az első motion senzor-os kontrollerek, mint a MidiFighter 3D, Numark Orbit, stb., úgy éreztük, végre történik valami. Mégis hiányzott egy érzés. A szabadság. Talán az, hogy valóban a mozdulatom szabályozzon különböző paramétereket és ne egy eszköz mozgatása. Pontosan ez az érzés, amit a Source Audio Hot Hand USB biztosít a használata során. Szabadság, szabályzás...



A Hot Hand egész egyszerű összetevőkből áll. Egy USB vevő egység, melynek mérete és kinézete pontosan megegyezik egy hagyományos pendrive-éval, ill. az adó rész. Az adó rész egészen pici, nagyjából 3x1,5 cm, melyhez tartozik egy gumi pánt, amivel rögzíthetjük bármilyen felületre, akár az ujjunkra azt.



Az adó tetején egy kék színű led jelzi a bekapcsolt állapotot. Az oldalán található bekapcsoló gombbal tudjuk az adó egységet ki- és bekapcsolni. A használat megkezdése előtt nagyon egyszerű előkészületekre van csak szükség. A Hot Hand adó részét fel kell töltenünk, az editor szoftvert pedig le (megtalálható és ingyenesen letölthető a www.sourceaudio.com oldalról), ill. a szoftver telepítése után csatlakoztassuk a vevő stick-et a laptopunkhoz…



A Hot Hand editor szoftvere sokkal kifinomultabb és könnyebben kezelhető, mint az eddig megszokott bármely controllerhez használt szoftver. Az előre beállított MIDI mapping egyetlen jelet küld az X, Y és Z tengelyű mozgásokra, igény szerint ez tovább módosítható komplikáltabb üzenetek küldésével, melyeket az editorban egész egyszerű megszerkeszteni. Különböző note on/off üzenetek, 7- és 14-bit-es pitch bend üzenetek, stb. is küldhetőek akár. A gyártó, azaz a Source Audio az akkumulátor tartósságára 6 órát ígér, melyet nem több mint másfél óra töltés után tényleg kiélvezhetünk. A Hot Hand USB-hez ajándék szoftverként Ableton 9 és Reason 7 demo verziókat kapunk. Ettől függetlenül a Hot Hand USB kommunikál bármilyen MIDI képes szoftverrel, legyen szó bármely DJ szoftverről, mint pl.: Traktor Pro, vagy akár a profibb DAW szoftverekről, pl.: Logic, Cubase, stb.



A Source Audio Hot Hand USB egy igazán multifunkcionális MIDI kontroller. Szinte mindenkinek ajánlott aki a zenével foglalkozik, legyen szó gitárosról, hangmérnökről egy stúdióban vagy profi DJ-ről. Tökéletes megoldás a VJ-k és fénytechnikusok számára is a MIDI képes szoftverek vezérléséhez.

Röviden a tulajdonságok:
- Vezeték nélküli 3 tengelyű mozgás érzékelő gyűrű és USB vevő egység
- Driver nélküli működés Windows és MAC-es környezetben egyaránt
- Újratölthető lithium-ion akkumulátor 6 óra használati idővel
- 30 méter hatótávolság
- Minden MIDI képes szoftverrel kompatibilis (Ableton, Reason, Logic, Traktor, stb.)

A termék megvásárolható az onlinedjshop.hu webáruházban ide kattintva.