VIDEÓ: Ko-Matsushima és a Hot Hand controller


A yotube-on böngészve akadtunk rá erre az igazán lenyűgöző kis performance-ra. Az elkövető Ko-Matsushima volt, aki remekül kihasználva a Pioneer Pro DJ termékek és a Hot Hand controller adta lehetőségeket, zseniális bemutatót tart nekünk a dj technikák egy jónagy részéből néhány perc alatt. Nem merülnénk bele részletesen, hogy másodpercről-másodpercre pontosan mi történik (valószínűleg ez lenne az oldal leghosszabb blogbejegyzése). Láthatjuk azonban, hogy egy halom Pioneer felszerelést kiegészítve egy iPad-del és a rajta futtatott TouchOSC nevű MIDI HID programmal egy egészen új dimenzió tárul elénk ha a dj-zés technikai oldalát vesszük górcső alá. Ami még igazán érdekes a fenti videóban, az a Source Audio gyártó Hot Hand nevű USB-s vezeték nélküli controllere, melyet a videó készítője az ujján, gyűrűként visel. Hogy pontosan mi ez az eszköz? Egy későbbi blogbejegyzésben erre is kitérünk...

Egy szónak is száz a vége, mr. Ko-Matsushima Street Fighter mozdulatai a videó közepén komoly energiákat mozgattak meg, ha nem is halálos tűzgömböt kilőve, de néhány dj technikák tekintve biztos.

Ha érdekel, vajon hogyan csinálta, vagy szeretnél hasonló tudást szerezni, jelentkezz az onlinedj.hu online dj tanfolyamára ide kattintva!