Reelow

25 jún 2012

Müller Péter

"Profi csapattól profi tanfolyam. Csak ajánlani tudom!"

Reelow – akinek már az oviban is hangjegy volt a jele

Magyar Dj, producer, rádiós műsorvezető. Reelow első sorban a house, tech-house, deep house témákra hajaz, rádióműsora az egyik legnépszerűbb podcast a Justmusic.fm életében. Vitathatatlan érdemei közé tartozik a 2008-as Justmusic Dj Championship ezüstérmének megkaparintása, mely egyenes utat biztosított Magyarország legendás dj csapatába a Strictly!-be. Az úriember besöpörte a legnagyobb elismeréseket: az első detonáció a Gianluca Caldarelli "Soho Music" című zenéjére készített remix, amit Marco Carola pörgetett ronggyá, ezt megelőzően egy ízig-vérig Reelow szerzemény a "Dirty Lips" nyűgözte le a világot, mely Dj Sneak kedvence lett a decemberi Resident Advisor top listáján. Tény és egyben renomé, hogy első szerzői EP-je a "Twisted", Reelow nevét végleg beírta az underground elektronikus zenei köztudatba, a "Foolhouse"-ra meg akkora érdeklődés volt, hogy kétszer is megjelentették. A "Nice" meghódította Olaszországot, Franciaországot, Görögországot, 4000 fős bulikban játsszák, többek közt olyan népszerű előadók, mint Marco Carola, de az sem elhanygolható hogy több neves magyar és nemzetközi művész is chartolta már.

Reelow nevét egyre többen ismerik a magyar underground elektronikus zenei élet szinterén. Dj karrierje 14 éves korában pecsételődött meg, amikor megvásárolta az első vinyil lemezét. Tehetsége, és menthetetlen vágya a zenélés iránt hamar felszinre tört, így viszonylag rövid időn belül a Nyugat-magyarországi Szombathely összes jelentős discos pultjában tiszteletetét tette. Az úriember neve már akkoriban is biztosíték volt arra, hogy zenei birodalmában a közönség extázisa, örjöngése felrobbantja a táncparkettet.
Karrierjének első nagy áttörése a 2008-as Justmusic.fm Dj Championship volt, ahol a második helyen végzett, és ezzel megnyiltak előtte Budapest legnagyobb klubjainak kapui is. Ez a megmérettetés fontos fordulópont volt Reelow életében, hiszen nem csupán a dobogós helyezést, hanem Magyarország veterán lemezlovasainak elismerését is magáénak tudhatta. Nem sokkal később a legendás Strictly! apa Slam Jr. meghívta őt csapatába, ahol évekig a rangos kis család hírnevét öregbítette.

A Strictly!-től való elválás új perspektívákat tárt művészi kibontakozása elé. Reelow zenei fejlődése szembetűnően ível felfelé, produceri munkái kimagasló sikereket értek el. Zenei stílusát a dallamos, fülbemászó house, tech-house, deep-house határozza meg, hűségét igazolva az underground életérzésnek. A diszkóspult ördöge produceri alkotásaival bombázza a nagyérdemű közönséget, például az "American Naughtly" /Soulman Music/ teljes megőrülést hozott a táncparketten, de a Domyannal közös szerzemény a "Ravras" sem maradhat ki a felsorolásból, ugyanis az ibizai Ibiza Sonica rádió Plastic City műsorában is felcsendültek ezek a markáns ütemek. A kemény munka meghozta gyümölcsét, így Reelow a 14. dj/producer találkozón már előadóként vett részt, ahol előadást tartott a groove-készítés rejtelmeiről a tech-house stíluson belül, valamint rengeteg trükköt és tippet osztott meg a tudásra szomjas közönséggel.

A nagy áttörést jelentő, önálló EP-je a "Twisted" is megér egy misét, legalábbis Maceo Plex, Marco Carola, és még sokan mások is így gondolják. A valódi robbanást azonban a "Nice" /Hustler Muzik/ és a "Foolhouse" /Sanity Records/ hozta meg számára. Az előzőt Marco Carola koptatja előszeretettel többezres tömegek előtt, az utóbbit pedig az egyik legkelendőbb alkotásnak tartják ebben a műfajban, így kétszer is megjelent a Sanity szárnyai alatt. A titkok zenei műtermében megszületett "Dirty Lips" /Expectancy Records/ legnagyobb rajongója DJ Sneak, aki a decemberi Resident Advisor listáján első helyen tüntette fel a tracket, és azóta már rongyosra pörgette a lemezt. A szerzői alkotások mellett Reelow remix munkái is figyelemre méltóak. Talán a legfontosabb a Gianluca Caldarelli "Soho Music" /Sanity Records/ című trackjére készített remixe, ami már Madridban is felcsendült Marco Carola zajládájából, de egyéb nemzetközi és magyar lemezlovasok elismerését is kivívta.

Reelow 2011-ben indította el önálló műsorát a Justmusic.fm rádiónál, ahol első sorban house, tech-house, deep-house témákra összpontosít, és a lehető legváltozatosabb módon tálalja Ableton Live, vagy Traktor használatával. A Reecords koncepciója abszolut egyedi, ugyanis Reelow egymaga használja ki a két órát, nyúzza a potikat, tekergeti a gombokat ám néha napján olyan hasonló gondolkodású vendégekkel szinesíti műsorát, akik legalább annyira lelkesen, szenvedélyesen nyomatják a 4/4-es, igényes underground ütemeket, mint ő.

Kiadók:
- Sanity
- Hustler Muzik
- Soulman Music
- Tanzbar digital
- Malicious Smile
- Moustache Label
- WhoBear Records
- Deep Disco Music
- Nightshade Music
- Expectancy Records
- Muzicasa Recordings

Idézetek:

"Reelow vérképén még az orvosok is elcsodálkoznának: ereiben nem közönséges vörös és fehér vérsejtek csörgedeznek, hanem forró ritmusok és fülbemászó dallamok." (MMagdi)

"Mind DJ-ként, mind producerként az első számú szerelem az igazi house és tech house, a masszív groove-ok, a lendületes ritmusok és a fülbemászó dallamok ravasz elegye, amitől felállnak az emberek, és odalejtenek egy-egy pacsira a DJ-hez..." (Reelow)

Elérhetőségek:
booking: nagyistvanmanagement@gmail.com
promo: reelow@gmail.com
http://www.facebook.com/reelowartistpage
http://www.soundcloud.com/reelow
http://www.mixcloud.com/reelow
http://www.beatport.com/artist/reelow/10...
http://dj.beatport.com/reelow
http://www.residentadvisor.net/dj/reelow
http://www.twitter.com/Reelow
http://www.youtube.com/user/djreelow